Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, μαζική η συμμετοχή

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ογκώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, το συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη. Στην Αθήνα, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, οργάνωσαν συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, με βασικά αιτήματα «να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας».

Στα συλλαλητήρια συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συνδικάτα, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά και σε άλλες πόλεις.

Οι δρόμοι έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί. Επίσης έχουν ανοίξει και όλοι σταθμοί του μετρό. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της αστυνομίας κλειστοί ήταν σήμερα, από τις 10:30 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ομόνοια» και «Μοναστηράκι».

Επιπρόσθετα, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 14:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου ομάδα ατόμων προχώρησαν σε φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας ενώ πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Από το Σύνταγμα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στο Μεταξουργείο.

Δ. Κουτσούμπας: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

To Eργατικό Κέντρο Αθήνας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Σε συνέχεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Τετάρτης 8 Μάρτη, στην Αθήνα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει την συγκέντρωση των συνδικάτων, την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να συγκαλυφθεί. Η ζωή μας δεν είναι κόστος. Η ζωή μας έχει αξία».

Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που συμμετείχε στο συλλαλητήριο δήλωσε: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή».

Μαζική συμμετοχή καταγράφηκε στα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με πρωτοβουλία των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους 12 φοιτητές του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. 26 είναι οι τραυματίες φοιτητές από το δυστύχημα ενώ μια κοπέλα δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

naftemporiki.gr