Skip to main content

Λάρισα: Άγνοια εγκυμοσύνης δηλώνει η μητέρα του μωρού που βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι

Τι ισχυρίζεται η γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα, μετά την αναφορά πως μία 38χρονη πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια – το οποίο βρέθηκε θαμμένο σε ένα χωράφι – πριν πάει στο νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η ιατροδικαστής, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό». Ωστόσο, αναμένεται η ιστοπαθολογική διερεύνηση στις περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις που θα διευκρινίσουν την ακριβή αιτία θανάτου.

Το βρέφος φέρεται να είναι τουλάχιστον 28 εβδομάδων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

«Δεν γνώριζα»

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία προ διημέρου προσήλθε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους και αιμορραγία.

Η γυναίκα φέρεται να παραδέχτηκε στους γιατρούς ότι γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού της στις 8 Μαρτίου, αλλά, όπως ισχυρίστηκε, δεν γνώριζε πως κυοφορεί.

Είπε ακόμη ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι το πέταξε η ίδια στα σκουπίδια και μετά επικοινώνησε με τα αδέρφια της, που το έθαψαν σε χωράφι στην Ελασσόνα.

Οι γιατροί στα Επείγοντα που αντιμετώπισαν το περιστατικό, διέγνωσαν ότι η κατάσταση της γυναίκας (σηψαιμική), ήταν απόρροια τοκετού και προχώρησαν στην εισαγωγή της στη ΜΕΘ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Το χρονικό

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ άνδρες της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα στην είσοδο του χωριού, δίπλα σε ένα ρέμα της περιοχής και εντόπισαν το βρέφος θαμμένο.

Το συγγενικό περιβάλλον της 38χρονης υποστήριξε ότι το βρέφος γεννήθηκε νεκρό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Παράλληλα, οι οικείοι της 38χρονης καλούνται να εξηγήσουν στην Αστυνομία για τις αποφάσεις που έλαβαν μετά την γέννηση του μωρού.