Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Καταθέτουν γιατροί του «Καραμανδάνειου» στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Το παιδί εμφάνιζε συμπτώματα ανακοπής. Η μητέρα ήταν ψύχραιμη, καθ' όλη τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ καθόταν έξω από το δωμάτιο» ανέφερε στο δικαστήριο η μάρτυρας.

Με την κατάθεση της ειδικευόμενης παιδιάτρου Ελένης Στογιαννίδου, η οποία είχε εξετάσει την 9χρονη Τζωρτζίνα όταν εισήχθη με αναφερόμενος, από τη μητέρα της, σπασμούς στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 συνεχίστηκε η δίκη της 34χρονης που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, στην υπόθεση της Πάτρας.

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε ότι η 34χρονη ήταν ψύχραιμη όταν το παιδί εμφάνισε επεισόδιο που το οδήγησε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Την Κυριακή το παιδί ήταν σταθερό. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε αυτό που συνέβη. Το πρωί είδα το παιδί, έπαιζε στο τάμπλετ, μας χαμογέλασε. Το απόγευμα κατά τις 18:15 πέρασα ξανά, οι ενδείξεις στο οξύμετρο ήταν καλές, είδα ότι κοιμόταν ήρεμη στο κρεβάτι και η μητέρα μάς είπε πως της είχε παραγγείλει από έξω φαγητό.

Στις 18:50 η μητέρα μάς χτύπησε την πόρτα. Μας είπε ότι χτυπάει το οξύμετρο. Πήγαν οι άλλοι γιατροί. Όταν λίγο μετά μπήκα στο δωμάτιο, αντίκρισα ένα παιδί νεκρό, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και εγώ ζήτησα βοήθεια από τον αναισθησιολόγο.

Το παιδί μετά από 50 λεπτά που του κάναμε ΚΑΡΠΑ διασωληνώθηκε και πήγε στη ΜΕΘ του Ρίου» κατέθεσε.

Η έδρα επέμεινε σε ερωτήσεις για το περιστατικό της Κυριακής και για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης.

«Δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος» απάντησε η μάρτυρας και εξήγησε: «Η μητέρα μάς είπε “ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο”. Μιλούσε με ηρεμία.  Πήγαν οι δύο συνάδελφοι κι εγώ έμεινα να ολοκληρώσω έναν φάκελο.

Όταν πήγα στο δωμάτιο, άκουσα φωνές και το οξύμετρο που χτυπούσε. Το παιδί εμφάνιζε συμπτώματα ανακοπής.

Η μητέρα ήταν ψύχραιμη, καθ’ όλη τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ καθόταν έξω από το δωμάτιο» ανέφερε στο δικαστήριο η μάρτυρας.

naftemporiki.gr