Skip to main content

Ωρωπός: Προκαταρκτική έρευνα για την ηλικιωμένη που την έπλεναν με λάστιχο σε πυλωτή – Σε αργία ο ένας υπάλληλος

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο. Κινείται η διαδικασία απόλυσης του ενός υπαλλήλου.

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσαν οι φωτογραφίες γυμνής ηλικιωμένης σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό, την οποία, το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου την έπλενε με το λάστιχο, πριν την παραλάβει, ενώ με εντολή του υπουργείου Υγείας, σε αργία μετά το συμβάν, τέθηκε ο ένας από του δύο υπαλλήλους του ασθενοφόρου.

Το ερευνώμενο αδίκημα είναι σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου.

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Υγείας αναφέρει: “Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του”.

«Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», τόνισε μέσω Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αφότου το θέμα πήρε διαστάσεις.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Σημειώνεται ότι χθες, ο δήμαρχος Ωρωπού με ανακοίνωση του, πήρε θέση για το ζήτημα δηλώνοντας άγνοια και μιλώντας για “άτυχη συνδημότη” και “θλιβερό γεγονός” ενώ δήλωσε πως θα διατάξει έλεγχο ΕΔΕ και θα απομακρύνει τους υπαίτιους καταδικάζοντας το γεγονός.

Η ανακοίνωση του δημάρχου

“Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή.

Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες”.

naftemporiki.gr