Skip to main content

Τέμπη: Συνεχίζεται το διεθνές κύμα συμπαράστασης – Μπαράζ τηλεφωνημάτων στον Ν. Δένδια

SOOC

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τους ομολόγους του για την στήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή

Μπαράζ τηλεφωνημάτων από ομολόγους του, που εκφράζουν τα συλληπητήριά τους για την τραγωδία στα Τέμπη, δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και υπουργός Εξωτερικών Ιγκνάτσιο Κασίς εξέφρασε στον Έλληνα υπουργό τα συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο κ. Δένδιας τον ευχαρίστησε για την έκφραση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1631267876064698370

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δέχθηκε επίσης τηλεφωνήματα από τους ομολόγους του της Πολωνίας Zbigniew Rau, της Μάλτας Ian Borg, της Λιθουανίας, G. Landsbergis, καθώς και την ΥΦΥΠΕΞ της Βουλγαρίας, Velislava Petrova, που του εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter, ο κ. Δένδιας τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τη νέα πρέσβη της Σλοβακίας Marcela Hanusova, η οποία του εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο ΥΠΕΞ την ευχαρίστησε και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία της.