Skip to main content

Σύγκρουση τρένων: «Κατάλαβα ότι έκανα λάθος όταν έμαθα για το δυστύχημα», λέει ο σταθμάρχης

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Αύριο αναμένεται να προσαχθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος αναμένεται να προσαχθεί αύριο στον εισαγγελέα, φέρεται να παραδέχτηκε κατά την προανακριτική απολογία του, ότι κατάλαβε το λάθος του, μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα.

Τότε, όπως φέρεται να είπε, αντιλήφθηκε τις συνέπειες των όσων είχε κάνει δρομολογώντας την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο σταθμάρχης παραδέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, το μοιραίο λάθος του  που οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα με την σύγκρουση των δύο τρένων, ενώ απέδωσε κατά την προανακριτική απολογία του, στην Τροχαία Λάρισας, την τραγωδία στην «κακιά ώρα».

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αφορά στα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή, ενώ περιγράφεται και το κακούργημα της  διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων. Το συγκεκριμένο αδίκημα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια.