Skip to main content

Σύγκρουση τρένων: «Ήταν η κακιά η ώρα» λέει τώρα ο σταθμάρχης

/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

 Ο 59χρονος -και- με ένα κακούργημα, θα προσαχθεί αύριο στον ανακριτή.  

Παραδέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, το μοιραίο λάθος του  που οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα με την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο σταθμάρχης της Λάρισας. Ο άνδρας  , κατά την προανακριτική απολογία του, στην Τροχαία Λάρισας, απέδωσε την τραγωδία στην «κακιά ώρα».

Αρχικά, ο ίδιος υποστήριξε ότι έδωσε εντολή για αλλαγή στην τροχιά αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες  αύριο αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αφορά στα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή, ενώ περιγράφεται και το κακούργημα της  διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων. Το συγκεκριμένο αδίκημα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια.






Άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος έδωσε εντολή στον προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, να εποπτεύει τις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την αναζήτηση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα, οι οποίες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της υπόθεσης.