Skip to main content

Εξάρχεια: Δύο συλλήψεις για εξύβριση και βία κατά αστυνομικών

ΕΛΑΣ

«Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να αντισταθούν στον έλεγχο με βίαια χτυπήματα των άκρων τους σε βάρος των αστυνομικών» αναφέρει η αστυνομία.

Ένας 26χρονος κι ένας 34χρονος συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή των Εξαρχείων, από αστυνομικούς της Ομάδας «Δράση» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.Α.Σ, επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα, διερχόμενοι από την οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, οι δύο άνδρες απηύθυναν υβριστικές εκφράσεις σε ομάδα «Δράση» που βρισκόταν στο σημείο και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί τούς ακολούθησαν κι ακινητοποίησαν τη μοτοσυκλέτα σε κοντινό σημείο. «Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να αντισταθούν στον έλεγχο με βίαια χτυπήματα των άκρων τους σε βάρος των αστυνομικών» αναφέρει η αστυνομία.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς και ψαλίδι συνολικού μήκους 11 εκατοστών.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, ο 26χρονος κι ο 34χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.