Skip to main content

Γ. Καραγιάννης: Έργο είναι προϋπολογισμού 128,4 εκατ. ευρώ για σύγχρονες σχολικές μονάδες στη Δ. Θεσσαλονίκη

«Νέες σύγχρονες, βιοκλιματικές υποδομές, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Στο πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία, το οποίο επικεντρώνονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη καθώς και στα έργα που αλλάζουν την περιοχή, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ.  Γιώργος Καραγιάννης στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δημοτική Ενότητα Αμπελοκήπων.

«Βασικός μας στόχος είναι τα επόμενα χρόνια 5.000 μαθητές στην ευρύτερη περιοχή να είναι σε νέες σύγχρονες, βιοκλιματικές υποδομές, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας» τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Σημείωσε πως, «υλοποιούμε την κατασκευή 16 Σχολικών Μονάδων στη Κεντρική Μακεδονία, οι περισσότερες εκ των οποίων 11 βρίσκονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα 3 στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, 4 στο Δήμο Παύλου Μελά, 2 στο Δήμο Ωραιοκάστρου, 1 στο Δήμο Λαγκαδά και 1 στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών, «το συνολικό έργο είναι προϋπολογισμού 128,4 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, έχει πλέον προσωρινό ανάδοχο και πιστεύουμε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος  του 2023».

Υπενθύμισε ότι, «στην περιοχή του Ευόσμου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ δημοπρατήθηκε και προχωρά άμεσα η υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή ενός ακόμα σημαντικού σχολείου για την περιοχή, του 25ου Δημοτικού Σχολείου, επιλύοντας ουσιαστικά το πρόβλημα της πρωτοβάθμιας σχολικής στέγης στην περιοχή».

«Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για αναβάθμιση των σχολικών τους υποδομών συνολικά, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και προχωράμε μέσω της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, στην εκπόνηση των μελετών για την υλοποίηση των σχολικών υποδομών του Γυμνασίου – Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του 1ου Νηπιαγωγείου Τριανδρίας, του 2ου  Νηπιαγωγείου Τριανδρίας και του 3ου  Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς» πρόσθεσε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Αφού εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε, όπως είπε: «να βρεθώ ανάμεσα σε συμπολίτες και συμπατριώτες μου» ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι «τα 3 τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι έχουμε κατανοήσει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά το κυριότερο, έχουμε το σχέδιο και τη βούληση να πραγματοποιούμε τα απαραίτητα έργα».

Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου Αμπελοκήπων

Ο κ. Καραγιάννης με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κλειστού Γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους έκανε λόγο για απόδειξη της συνέπειας λόγων και πράξεων.

«Το Κλειστό Γυμναστήριο που εγκαινιάζουμε σήμερα μαζί με αυτό που παραδόθηκε πριν λίγες εβδομάδες, θα εξυπηρετούν συνολικά τις ευρύτερες ανάγκες άθλησης του μαθητικού δυναμικού της περιοχής που ολοένα και αυξάνεται, καταδεικνύοντας τη δυναμική της ανάπτυξης στη Δυτική Θεσσαλονίκη» σημείωσε.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως τόνισε πρόκειται για «σύγχρονες υποδομές που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα στη νέα γενιά να αθλείται μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αφού οι προδιαγραφές των νέων κλειστών γυμναστηρίων είναι τέτοιες που θα εξυπηρετούν και τις ανάγκες διεξαγωγής αγώνων σχολικών πρωταθλημάτων, αφού διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, όπως αποδυτήρια, ιατρείο καθώς και κερκίδες 130 θεατών».

«Ένα έργο με προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και κυρίως για τους νέους της πόλης, που θα έχουν περισσότερες και ποιοτικότερες ευκαιρίες στον τομέα του αθλητισμού» όπως σχολίασε.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστριες όχι μόνο σε εγχώριο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και τοπική κοινωνία ενωμένοι, με σοβαρότητα και πολλή δουλειά μπορούμε και θα πάμε τον τόπο μας ακόμα πιο μπροστά».

naftemporiki.gr