Skip to main content

Η ομάδα NEON σε δράση

«Βασικό μας όραμα είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε όταν σκεφτόμαστε την Ελλάδα στο μέλλον, αυτή να συγκαταλέγεται στις Ευρωπαϊκές χώρες που τώρα θαυμάζουμε».

Του Παναγιώτη Στ. Αδαμόπουλου, φοιτητή πανεπιστημίου Κάρντιφ

Πολλές φορές, η λογική χάνεται μέσα στους περίπλοκους μηχανισμούς της ελληνικής πολιτικής και πράγματα για τα οποία οφείλουμε να συζητάμε, καταλήγουν να γίνονται ευκαιρίες για πόλωση. Αυτή η ανάγκη για υγιή διάλογο, χωρίς κομματικές ταμπέλες και ανεξήγητα πάθη, μας ενέπνευσε να ιδρύσουμε την ΝΕΟΝ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το όραμά μας είναι να συνεισφέρουμε στην μεταμόρφωση της Ελλάδος σ’ ένα σοβαρό, φιλελεύθερο κράτος δικαίου και παραγωγής πλούτου. Πιστεύουμε στην οικονομική ελευθερία, στο λίγο αλλά σοβαρό κράτος και στην ισότητα όλων των πολιτών.

Είμαστε μια ομάδα νέων με ενεργή δράση στα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Σε αντίθεση με τα έως τώρα δεδομένα, η ομάδα μας προσπαθεί να εισάγει μια πιο ευρωπαϊκή φιλοσοφία στον ελληνικό δημόσιο διάλογο. Έναν τρόπο σκέψης με τον οποίο κάθε λογικά σκεπτόμενος και καλοπροαίρετος άνθρωπος θα συμφωνούσε και πάνω σ’ αυτόν θα μπορούσε να χτίσει την δική του φιλοσοφία. Τα προβλήματα της χώρας μας είναι γνωστά και καθώς η νέα γενιά έρχεται όλο και περισσότερο σε επαφή με το εξωτερικό, αντιλαμβάνεται όλο και καλύτερα τα πράγματα που κάνουμε σωστά, αλλά και αυτά που κάνουμε λάθος. Πολλές φορές χάνουμε το ένα και κρατάμε μόνο το άλλο, είτε λόγω μιας υπερφίαλης αισιοδοξίας, είτε λόγω μιας μίζερης ματαιοδοξίας.

Βασικό μας όραμα είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε όταν σκεφτόμαστε την Ελλάδα στο μέλλον, αυτή να συγκαταλέγεται στις Ευρωπαϊκές χώρες που τώρα θαυμάζουμε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της ύπαρξης σωστών θεσμών, δηλαδή της δημιουργίας ενός βιώσιμου, φιλελεύθερου και φιλοεπενδυτικού πλαισίου το οποίο θα προάγει την προσωπική και εθνική ανάπτυξη. Η πρωτοπορία και η σκληρή δουλειά πρέπει να ανταμείβονται έτσι ώστε οι πολίτες να νιώθουν πραγματικά ελεύθεροι να φθάσουν όπου επιθυμούν. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, η ελευθερία του ατόμου, προσωπική και οικονομική, είναι η λύση. Για να είναι κάποιος πραγματικά ελεύθερος, πρέπει να έχει σύγχρονη παιδεία, προσβάσιμη υγεία, ταχεία απονομή δικαιοσύνης και ευκαιρίες για δουλειά και οικογένεια.

Για τους στόχους αυτούς, προτιμάμε να μιλάμε μέσω πράξεων. Έχουμε ήδη οργανώσει δράσεις με απήχηση, όπως το μεγάλο συλλαλητήριο για μια ελεύθερη Ουκρανία στο Σύνταγμα, αλλά και πετύχει πολλά, όπως την εκλογή μας σε έξι έδρες τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων χάρη στις εισηγήσεις μας. Η φοιτητική μας ομάδα, η ΠΑΝΚΣ, είναι ήδη γνωστή στους φοιτητές και προάγει το όραμά μας στους χώρους του πανεπιστημίου. Θεωρούμε ύψιστη ανάγκη την σύνδεση του ελληνικού πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την στήριξη του αισθήματος ακαδημαϊκής ελευθερίας σ’αυτό.

Μέσω των ακτιβιστικών μας δράσεων, αφαιρούμε το στίγμα και μονοπώλιο στις διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις. Συμμετέχουμε στα μεγάλα φιλελεύθερα fora του κόσμου, και συνεργαζόμαστε με αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού, ανταλλάσσοντας έμπνευση και πρακτικές. Εν τέλει, το σύνολο των προβλημάτων της κοινωνίας μας είναι ξεχωριστό. Τα επιμέρους προβλήματα, όχι. Οι λύσεις έχουν βρεθεί, δοκιμαστεί και λειτουργήσει.

Είμαστε πολύ ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα όπου και θα βρείτε όλες τις ιδέες μας και θα μπορέσετε να συνεισφέρετε και εσείς στην προσπάθειά μας.

Το πόσο μπροστά μπορούμε να πάμε περιορίζεται μόνο από την στήριξη του κοινού. Καθώς το εγχείρημά μας μεγαλώνει, αφοσιωνόμαστε όλο και περισσότερο και στοχεύουμε ψηλότερα. Ζητάμε την υποστήριξή σας, την συνεργασία σας, έτσι ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να συμμεριστεί το όραμά μας.

Instagram: _neon_project

Facebook: ΝΕΟΝ Project

Email: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.projectneon.gr