Skip to main content

Πτώση Phantom: Στην οικογένεια του αγνοούμενου σμηναγού ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στη Δράμα για να στηρίξει την οικογένεια του σμηναγού, τις δύσκολες ώρες που συνεχίζεται η αναζήτησή του.

Την οικογένεια του 31χρονου αγνοούμενου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας, επισκέπτεται την Τετάρτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνταντίνος Φλώρος, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο άτυχος σμηναγός αγνοείται, μετά την πτώση του Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, την περασμένη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας Ηλείας. Ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στη Δράμα για να στηρίξει την οικογένεια τις δύσκολες ώρες που συνεχίζεται η αναζήτησή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στρατηγός θα τη διαβεβαιώσει ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του σμηναγού στη θαλάσσια περιοχή του δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση «ρουτίνας» σε χαμηλό ύψος. Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, υποσμηναγός Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Και σήμερα εναέρια και πλωτά μέσα «χτενίζουν» τον Κυπαρισσιακό κόλπο, 8 ναυτικά μίλια στα ανοιχτά του Κατάκολου Ηλείας, που επικρατούν καλύτερες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα δυσχεράνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Πάντως, όσο οι ώρες περνούν, εξανεμίζονται οι ελπίδες, παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να επιχειρούν δύτες και, υποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους.

Εκτιμάται πως στο σημείο της συντριβής το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων. Οι ψαράδες της περιοχής μιλούν για πολύ δύσκολο βυθό, στον οποίο έχουν δει ακόμα και πυλώνες.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη και επιχείρηση από ξηράς από την Πυροσβεστική, που θα καλύψει από το νοτιότερο έως το βορειότερο σημείο του Κυπαρισσιακού, εύρους 60χλμ. Από αέρος συνδράμει  και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Πηγή: ΕΡΤ