Skip to main content

ΕΚΠΑ: Εκδήλωση προς τιμήν της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα

ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Intime News

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, η συνέχιση της αλληλεπίδρασης είναι απαραίτητη για τη ενίσχυση της δυναμικής της εγχώριας φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Οι Βιομηχανίες που παρασκευάζουν Φαρμακευτικά Σκευάσματα/Προϊόντα στην Ελλάδα και το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχουν σχεδόν ολοκληρώσει δυο αιώνες κοινής πορείας διανύοντας δύσκολες εποχές αλλά και περιόδους με σημαντικές επιτυχίες.

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, η συνέχιση της αλληλεπίδρασης είναι απαραίτητη για τη ενίσχυση της δυναμικής της εγχώριας φαρμακευτικής βιομηχανίας, για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης Φαρμακευτικής Εκπαίδευσης από το ΕΚΠΑ, και, εν τέλει, για το καλό της πατρίδας.

Για το λόγο αυτό την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00 θα διενεργηθεί μία εκδήλωση, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, με σκοπό να τιμήσει βιομηχανικές μονάδες που έχουν δραστηριοποιηθεί επί πεντηκονταετίας στην ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα για τη μακροχρόνια παρουσία τους στη χώρα και για τη συνεργασία τους με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Οι εταιρείες στις οποίες θα επιδοθεί Τιμητική Πλακέτα είναι:

ADELCO A.E., ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ANFARM Hellas A.E., ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε., BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΚΟΠΕΡ Α.Ε. (COOPER S.A.), DEMO A.B.E.E., ΜΙΝΕΡΒΑ Φαρμακευτική Α.Ε., ELPEN A.E., ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε., FAMAR A.E., ΦΑΡΑΝ Α.Β.Ε.Ε., GALENICA A.E., GEROLYMATOS INTESTNATIONAL, HELP PHARMACEUTICALS, KLEVA PHARMACEUTICALS, LAVIPHARM A.E., PHARMATHEN, PHARMAZAC A.E., RAFARM, UNI-PHARMA A.B.E.E. & INTERMED A.B.E.E.