Skip to main content

Στην Ιερά Μονή Αγ. Λαύρας θα φτάσει ο οδοντωτός των Καλαβρύτων

Φωτ. αρχείου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων εισέρχεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση του Οδοντωτού στην Αγία Λαύρα.

Σε επόμενη φάση φαίνεται να περνά η επέκταση του Οδοντωτού των Καλαβρύτων, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης καλείται να τοποθετηθεί σήμερα για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων εισέρχεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση του Οδοντωτού στην Αγία Λαύρα.

Επισημαίνεται ότι, η μελέτη του έργου Σιδηροδρομική γραμμή Καλάβρυτα Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Π.Ε. Αχαΐας έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος από τα τέλη του περασμένου μήνα και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση η οποία διεξάγεται και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης καλείται να εκφράσει γνώμη για θέματα που αφορούν τη χάραξη.

Υπενθυμίζεται ότι, το έργο αυτό ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα και πρόσφατα με υπογραφή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, πήρε το χαρακτηρισμό ως έργο Εθνικής Σημασίας προκειμένου να παρακαμφθούν γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια.

Η επέκταση θα είναι μήκους 5 χιλ., ενώ παράλληλα τρέχει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υφιστάμενη γραμμή, η πρώτη που γίνεται από την λειτουργία του έργου το 1896. Η δημόσια διαβούλευση της ΜΠΕ για την επέκταση προς την Ιστορική Ιερά Μονή θα διαρκέσει μέχρι τις 17/02/2022.