Skip to main content

Βρετανία: Εν ενεργεία αξιωματικός της αστυνομίας, από τους χειρότερους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δήλωσε ένοχος για πολλές κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών εις βάρος 12 γυναικών σε μια περίοδο 18 ετών.

Ως ένας από τους χειρότερους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων στην ιστορία της Βρετανίας, χαρακτηρίζεται ένας εν ενεργεία αξιωματικός της αστυνομίας του Λονδίνου που δήλωσε ένοχος για πολλές κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών εις βάρος 12 γυναικών σε μια περίοδο 18 ετών.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ζήτησε σήμερα συγγνώμη λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει εντοπίσει την κακοποιητική συμπεριφορά του 48χρονου Ντέιβιντ Κάρικ, ο οποίος δήλωσε ένοχος για 49 κατηγορίες, ανάμεσά τους και 24 βιασμοί, κατά το διάστημα 2003 έως 2020.

Ο Κάρικ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη θέση του ένοπλου αξιωματικού της αστυνομίας όταν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2021.

Τα εγκλήματά του διαπράχτηκαν από το 2003 ως το 2020 και τα περισσότερα στον τόπο της κατοικίας του, το Χέρτφορντσαϊρ.

Μέσω εφαρμογών ραντεβού

Ο Κάρικ, ο οποίος γνώριζε τις γυναίκες σε εφαρμογές για ραντεβού ή σε κοινωνικές περιστάσεις, υπηρετούσε στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας.

Ομολόγησε ότι βίασε 9 γυναίκες, κάποιες μάλιστα πολλές φορές στη διάρκεια μηνών ή ετών, και πολλές από αυτές τις επιθέσεις περιελάμβαναν βία που τους προκάλεσε τραυματισμό.

Έπειτα από την ομολογία του, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέστειλε τη μισθοδοσία του και ξεκίνησε εσωτερική διοικητική έρευνα με την ακροαματική διαδικασία να είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία έχει εφαρμόσει “ειδικά μέτρα” έπειτα από μια σειρά σκανδάλων τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε ότι ο Κάρικ έκανε κατάχρηση εξουσίας ως αξιωματικός της αστυνομίας για να διαπράξει φρικτά εγκλήματα.

Ο επίτροπος Μαρκ Ρόουλι έχει οριστεί επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Λονδίνου για την εξυγίανση του Σώματος και έχει δεσμευτεί ότι θα απολύονται οι αξιωματικοί που είναι διεφθαρμένοι, ρατσιστές και έχουν παραβιάσει τον νόμο.

«Απαιτείται  ριζοσπαστική  μεταρρύθμιση»

Μια ανεξάρτητη έρευνα που διενεργήθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου τον Οκτώβριο αποφάνθηκε ότι απαιτείται “ριζοσπαστική” μεταρρύθμιση σε σχέση με τον τρόπο που το Σώμα διαχειρίζεται τις κατηγορίες για παραπτωματική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες υπάλληλοι και αξιωματικοί της.

Η έρευνα αυτή διατάχθηκε το 2021 μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη ενός αξιωματικού για τον βιασμό και τον φόνο της Σάρα Έβεραρντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ