Skip to main content

Ουκρανία: Στους 20 οι νεκροί στην πόλη Ντνίπρο

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

«Η τύχη 40 και πλέον ανθρώπων παραμένει άγνωστη».

Στους 20 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο.

Έως σήμερα το πρωί, 73 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, είχαν διασωθεί από τα συντρίμμια του κτιρίου, μέρος του οποίου έχει καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική Πολιτική Άμυνα στο Telegram. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Διασώστες δήλωσαν νωρίτερα ότι άκουσαν ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια κάτω από τα χαλάσματα.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται. Η τύχη 40 και πλέον ανθρώπων παραμένει άγνωστη», ανέφερε ο Ρεζνιτσένκο, προσθέτοντας ότι στην επίθεση 72 διαμερίσματα καταστράφηκαν και πάνω από 230 υπέστησαν ζημιές.

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες η Ρωσία εξαπέλυσε τρία αεροπορικά χτυπήματα, 57 πυραυλικά χτυπήματα και πραγματοποίησε 69 επιθέσεις από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 26 πυραύλους.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Μόσχα για τις επθέσεις αυτές, που αποτελούν το μεγαλύτερο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία εδώ και δύο εβδομάδες και έγιναν την ημέρα που οι Ουκρανοί γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους (με βάση το ιουλιανό ημερολόγιο).

Τα χθεσινά χτυπήματα έπληξαν υποδομές κρίσιμης σημασίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα πλήγματα αυτά θα οδηγήσουν σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην καρδιά του χειμώνα στην πρωτεύουσα και σε άλλα μεγάλα τμήματα της χώρας τις επόμενες ημέρες.