Skip to main content

Ουκρανία: Αιματηρή πυραυλική επίθεση στη Ντνίπρο- 14 νεκροί

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Aνάμεσά τους ένα 15χρονο κορίτσι.

Η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία το Σάββατο, καταστρέφοντας πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, όπου τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 64 τραυματίστηκαν. Οι διασώστες εξακολουθούν να καθαρίζουν τα ερείπια στο σημείο.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα 15χρονο κορίτσι, σκοτώθηκαν και 64 τραυματίστηκαν στην επίθεση, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης του Ντνιπροπετρόβσκ, Βαλεντίν Ρεζνίτσενκο. Επτά παιδιά ήταν μεταξύ των τραυματιών, το μικρότερο τριών ετών, πρόσθεσε.

«Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram στις 2:50 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με τον ίδιο, 38 άνθρωποι διασώθηκαν, πάνω από 20 αγνοούνται ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός κατοίκων παρέμενε εγκλωβισμένος κάτω από το σωρό χαλασμάτων μετά την επίθεση που έγινε χθες το απόγευμα και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 64 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Οι στόχοι της επίθεσης, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές νωρίτερα το Σάββατο, παραμένουν ενεργειακές δομές της Ουκρανίας, μια στρατηγική της Μόσχας που στοχεύει να αφήσει τη χώρα χωρίς ρεύμα και να περιορίσει την ικανότητά της να πολεμήσει.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Χέρμαν Χαλουστσένκο, δήλωσε ότι έχουν αποφασιστεί έκτακτες διακοπές λειτουργίας σε αρκετές πόλεις για να σταθεροποιηθεί το δίκτυο και «οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις στον πόλεμο

 naftemporiki.gr