Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 29 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο της κατάληψης «Terra Incognita»

Φωτ. αρχείου (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Στο κτίριο στεγαζόταν για πολλά χρόνια - από το 2004 έως το 2020- η αποκαλούμενη κατάληψη «Terra Incognita».

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποτραπεί η απόπειρα μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου να ανακαταλάβουν κτίριο στο κέντρο της πόλης, που ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν 29 άτομα.

Στο εν λόγω κτίριο στεγαζόταν για πολλά χρόνια – από το 2004 έως το 2020- η αποκαλούμενη κατάληψη «Terra Incognita», στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου. Τον Αύγουστο του 2020 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης, οπότε και σφραγίστηκε.

Σήμερα το πρωί αντιεξουσιαστές προχώρησαν στην ρίψη πανό από την οροφή του κτιρίου, στο πλαίσιο δράσεων υποστήριξης του συλληφθέντος για τρομοκρατία μέλους της ομάδας «Αναρχική Δράση», Θάνου Χατζηαγγέλου, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος. Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θεοδωρικάκος: Τέλος στα άβατα – Οι χώροι ξανά στην κοινωνία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην παρακάτω δήλωση με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση:

«Με πράξεις αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά κάθε μορφή εγκληματικότητας, βάζουμε τέλος σε άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας, αποδίδουμε τους δημόσιους χώρους στην κοινωνία. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ