Skip to main content

Νέα δίωξη στον 34χρονο αστυνομικό για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου 

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα κληθεί το επόμενο διάστημα σε συμπληρωματική απολογία

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο του 16χρονου Ρομά, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό, από απόπειρα ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο όπως ήταν η αρχική δίωξη, πριν ο καταλήξει ο ανήλικος.

Ο φάκελος της δικογραφίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια καταδίωξης επέστρεψε στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα κληθεί το επόμενο διάστημα σε συμπληρωματική απολογία για τη νέα κατηγορία ενώπιον του ανακριτή.

Είχε προηγηθεί το προηγούμενο 24ωρο η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αίροντας τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προσωρινή του κράτηση ή μη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά, που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι στη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά, υπέκυψε μετά από 8 ημέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ κηδεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.

Κατά την απολογία του διά υπομνήματος, στις ανακριτικές αρχές ο αστυνομικός, που είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό επέμεινε ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως ισχυρίστηκε – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του.

naftemporiki.gr