Skip to main content

Προϋπολογισμός: Πάνω από 6 δισ. ευρώ για την Παιδεία το 2023

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρά τις πρωτόγνωρες κρίσεις πετύχαμε μία διαρκή αύξηση του προϋπολογισμού της Παιδείας» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή

Αυξημένος κατά 239 εκατ. θα είναι ο προϋπολογισμός για την Παιδεία το 2023, όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή. Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας ανέρχεται σε 6.080.504.000 ευρώ.

Η uπουργός αναφέρθηκε στους δύο στόχους για την Παιδεία: την υψηλότερη χρηματοδότηση με αποτελεσματικότερη απορρόφηση και την ποιοτικότερη κατανομή με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Ειδικότερα, ως προς την υψηλότερη χρηματοδότηση η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην κάλυψη της δαπάνης για 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς, στα έργα υποδομής για τα ΑΕΙ, μέσω του Τακτικού Προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων, στη δέσμευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1,3 δισ., που αξιοποιούνται ήδη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στην εξασφάλιση πάνω 1,7 δισ. από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και την αύξηση της απορρόφησης από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2022, από 46% σε 91%.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως «τα τελευταία τριάμισι χρόνια, παρά τη θλιβερή κατάσταση της οικονομίας που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις πρωτόγνωρες κρίσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα, πετύχαμε μία διαρκή αύξηση του προϋπολογισμού της Παιδείας». «Αναβαθμίζουμε τη Δημόσια εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο και την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση, με υπηρεσίες για τις οποίες έως πριν λίγα χρόνια, οι γονείς έπρεπε να πληρώσουν» συνέχισε, καλώντας τους πολίτες «να απορρίψουν, την αβεβαιότητα, το λαϊκισμό, την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ» και «να επιλέξουν τη σταθερότητα, τη σιγουριά, την ανάπτυξη για όλους, που διασφαλίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

naftemporiki.gr