Skip to main content

Πυροβολισμός 16χρονου: Προφυλάκιση του αστυνομικού εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Δικαστικό Συμβούλιο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Να προφυλακιστεί ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς την Παρασκευή διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκισή του ή μη.

Ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.  Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του το πρωί της Παρασκευής υποστήριξε ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως ισχυρίστηκε – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του. «Έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου» φέρεται να απολογήθηκε, επαναλαμβάνοντας όσα είπε προανακριτικά ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα» φέρεται να είπε.

naftemporiki.gr