Skip to main content

Σέρρες: Ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες  

Eurokinissi

Σχηματίστηκε δικογραφία για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, με προφορική εντολή εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο των Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή και τραυμάτισε άλλα δύο παιδιά.

Ο 11χρονος μαθητής της Στ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών έχασε τη ζωή του στην αυλή του σχολείου μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από την πόρτα.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν συλληφθεί ο 52χρονος εργολάβος και ο 43χρονος  ηλεκτρολόγος του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο σχολείο, στο λεβητοστάσιο του οποίου σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

Οι δυο άντρες συνελήφθησαν λίγες ώρες πριν από τη λήξη της αυτόφωρου διαδικασίας και κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Έπειτα κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ