Skip to main content

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή σε βάρος του 53χρονου συνταγματάρχη

Τα ευρήματα της Αστυνομίας (Πηγή φωτ. ΕΛΑΣ)

Ο 53χρονος στρατιωτικός παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή

Ποινική δίωξη για την κατηγορία της ληστείας κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος του 53χρονου συνταγματάρχη που συνελήφθη χθες μετά από ληστεία που πραγματοποίησε σε τράπεζα στην Αργυρούπολη, υπό την απειλή ψεύτικης χειροβομβίδας.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του στρατιωτικού αναφέρεται πως είναι ο δράστης ληστειών, σε Νέα Σμύρνη, Παλ.Φάληρο και Αργυρούπολη από τις οποίες απέσπασε χρηματικό ποσό περίπου 10.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 53χρονος έχει στο «ενεργητικό» του τρεις ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, ενώ στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης, της απάτης και της δόλιας αποδοχής υπηρεσιών. Από την προανακριτική έρευνα συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Αργυρούπολης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο συνταγματάρχης εισέβαλε στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έφοδο κινδύνου) του καταστήματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ