Skip to main content

Σύλληψη ανηλίκου για φθορές σε συρμό του ΗΣΑΠ μετά το ντέρμπι

EUROKINISSI

Ένας από τους νεαρούς που προκάλεσαν ζημιές σε συρμό του ΗΣΑΠ μετά το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής. Πρόκειται για ανήλικο.

Ένας 16χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της Κυριακής, στον σταθμό του μετρό «Πανόρμου», από αστυνομικούς του Σχεδίου Ασφαλείας Δικτύου Υποδομής ΣΤΑ.Σ.Υ. «Αριάδνη». Κατηγορείται για φθορά αντικειμένου που χρησιμεύει για κοινό όφελος και διατάραξη κοινής ειρήνης μετά τη λήξη αθλητικής εκδήλωσης και μακριά από τον χώρο που διεξάγεται αυτή.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο Νέο Φάληρο, μεγάλος αριθμός φιλάθλων εισήλθε στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Φάληρο» και επιβιβάστηκαν σε συρμούς με προορισμό την Κηφισιά.

Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, προκάλεσαν φθορές στα βαγόνια των συρμών και συγκεκριμένα θραύση υαλοπινάκων πόρτας, παραθύρου και φωτιστικών οροφής.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χτύπησε με τα χέρια του πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα λάμπας του συρμού, με αποτέλεσμα την αποκόλλησή του και κλώτσησε τη τζαμαρία πόρτας, σπάζοντάς τη.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.