Skip to main content

Πυρκαγιά στο Μάτι: Νομιμοποιήθηκαν οι δικηγόροι των συγγενών θυμάτων

Πενήντα θύματα και συγγενείς θυμάτων που ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, νομιμοποιήθηκαν σε πρώτη φάση τη Δευτέρα στη δίκη, που διακόπηκε για την Πέμπτη.

Με τις δηλώσεις υποστήριξης κατηγορίας των 50 πρώτων θυμάτων και συγγενών θυμάτων που ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων συνεχίστηκε τη Δευτέρα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Η διαδικασία ήταν σύντομη και τυπική και περιορίστηκε μόνο στις νομιμοποιήσεις των δικηγόρων.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, όπου και μεταφέρθηκε τελικά μετά τις εικόνες της ντροπής που έλαβαν χώρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν και σήμερα πολλοί συγγενείς θυμάτων, οι οποίοι δήλωσαν αγανακτισμένοι για τις συνθήκες διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας, κάνοντας λόγο για δίκη παρωδία.

Αναβλήθηκε η δίκη Ματθαιόπουλου

Στο μεταξύ, για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσου περί παρέμβάσεών του με σκοπό τη συγκάλυψη ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά.

naftemporiki.gr