Skip to main content

Δικάζεται στις 13/10 ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της νονάς του και της μητέρας του δικηγόρου του

Στις 13 Οκτωβρίου 2022 δικάζεται στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων για διπλή ανθρωποκτονία,  ο δράστης που φέρεται να σκότωσε τη νονά του τον Νοέμβριο του 2021 αλλά και τη μητέρα του δικηγόρου του,  μια δολοφονία που για χρόνια είχε μείνει ανεξιχνίαστη.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, και στις δύο ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, ο δράστης εμφανίζεται ψύχραιμος και δηλώνει ότι δεν λυπάται για τη δολοφονία της νονάς του. Ο πρώτος ψυχίατρος στο πόρισμά του έπειτα από τις διαγνωστικές συνεντεύξεις που έκανε με τον κατηγορούμενο επισημαίνει πως ο δράστης ήταν ήρεμος, χωρίς διαταραχές αντίληψης και με πλήρη διαύγεια συνείδησης. Υπενθυμίζεται ότι απολογούμενος για τη δολοφονία της νονάς του, δήλωσε πως είχε καταναλώσει κοκαΐνη καθώς ήταν χρήστης. Στην ψυχιατρική εξέταση ανέφερε πως κάνει χρήση περιστασιακά.

Σε δεύτερη ψυχιατρική εξέταση από άλλο ψυχίατρο δεν διαγνώστηκε κάποια ψυχοπαθολογία ή εξάρτηση από την κοκαΐνη. Ο γιατρός τον χαρακτηρίζει “κυνικό και αντικοινωνικό. Το βέβαιο είναι πως δεν πάσχει από ψυχική νόσο και έκανε το έγκλημα χωρίς να βρίσκεται σε νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών”.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως δράσης, έχει ομολογήσει μόνο τη δολοφονία της νονάς του και όχι της μητέρας του δικηγόρου του. Και η μία και η άλλη γυναίκα μαχαιρώθηκαν άγρια από τον δράστη. Μετά την αποκάλυψη ότι το γενετικό υλικό του βρέθηκε στη μητέρα, ο φερόμενος ως δράστης  υποστήριξε ότι ήταν γειτόνισσα του παππού και της γιαγιάς του και την επισκέπτονταν συχνά όποτε πήγαινε εκεί. Η τοποθέτησή του δεν έπεισε όμως τον εισαγγελέα που τον παρέπεμψε να δικαστεί και για τις δύο δολοφονίες, πρόταση που υιοθέτησε και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.