Skip to main content

Περισσότερες από 200 οι ερωτήσεις που έχουν καταθέσει βουλευτές

Τις περισσότερες ερωτήσεις βουλευτών από την έναρξη τηςη νέας βουλευτικής περιόδου έχει δεχθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Βουλής ξεπερνούν τις 200 οι ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Έως σήμερα πάντως οι απαντήσεις που έχουν διαβιβαστεί από τα υπουργεία δηλώνουν αναρμοδιότητα σε ζητήματα που θίγουν οι βουλευτές καθώς φαίνεται ότι οι αλλαγές στα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη «αφομοιωθεί» από τους βουλευτές.

Ειδικότερα, και ως προς τις κατατεθείσες ερωτήσεις:

  • Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει δεχθεί 59 ερωτήσεις.
  • Στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού έχουν κατατεθεί 46 ερωτήσεις.
  • Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έχουν κατατεθεί 41 ερωτήσεις.
  • Στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν κατατεθεί 41 ερωτήσεις.
  • Στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων 33 ερωτήσεις.
  • Στο υπουργείο Οικονομικών 33 ερωτήσεις.
  • Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 14 ερωτήσεις.
  • Στο υπουργείο Εξωτερικών 7 ερωτήσεις.
  • Στον υπουργό Επικρατείας 6 ερωτήσεις.
  • Στον υπουργό Εθνικής Άμυνας 5 ερωτήσεις.
  • Στον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς 5 ερωτήσεις.

Από το αρχείο ερωτήσεων, όπως αυτό αναρτάται και επικαιροποιείται καθημερινά στην ηλεκτρονική σελίδα της Βουλής προκύπτει ότι:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατατεθεί 2 ερωτήσεις. Η μία από τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου για περιπτώσεις υπαλλήλων ΚΕΠ που πάσχουν από δυσίατα ή ανίατα νοσήματα και μια από τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη για τα καταφύγια τουριστικών σκαφών στο Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης.

Από τη ΝΔ έχουν κατατεθεί περισσότερες από 47 ερωτήσεις ανάμεσα στις οποίες, ερωτήσεις που αφορούν στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Χρίστος Δήμας), την «απόλυση παράνομων μεταναστών από τα Κέντρα Κράτησης» (Νικήτας Κακλαμάνης), τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των αναπληρωτών υπουργών (Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Βρούτσης), την πορεία Δημοσίων Εσόδων (Φωτεινή Αραμπατζή), την καθιέρωση σταθερού και υγιούς φορολογικού περιβάλλοντος (Λευτέρης Αυγενάκης).

Από τη Χρυσή Αυγή έχουν κατατεθεί περισσότερες από 54 ερωτήσεις ανάμεσα στις οποίες ερωτήσεις για τη θέρμανση στα σχολεία στο Πέραμα (Ιωάννης Λαγός), την αύξηση της εγκληματικότητας στα Καμμένα Βούρλα (Ηλίας Κασιδιάρης), τους πεινασμένους μαθητές στα σχολεία της Ελλάδας του 2015 (Ηλίας Παππάς) και την επάνδρωση στρατιωτικών μονάδων στα βόρεια σύνορα (Αντώνης Γρέγος).

Από το Ποτάμι έχουν κατατεθεί περισσότερες από 10 ερωτήσεις ανάμεσα στις οποίες για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα (Ιάσων Φωτήλας), τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Γιώργος Μαυρωτάς), τη μεταχείριση των συνεπών φορολογουμένων (Χάρης Θεοχάρης), τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης (Γιώργος Μαυράς και Αικατερίνη Μάρκου).

Από το ΚΚΕ έχουν κατατεθεί περισσότερες 40 ερωτήσεις ανάμεσα στις οποίες για τον υποσιτισμό των μαθητών (Ελένη Γερασιμίδου, Ιωάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θανάσης Παφίλης), για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης (Ελένη Γερασιμίδου, Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης και Σταύρος Τάσσος), για τους πλημμυροπαθείς (Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραϊτης).

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουν κατατεθεί περισσότερες από 37 ερωτήσεις πολλές από τις οποίες υπογράφονται από το Νίκο Νικολόπουλο και αφορούν στους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, της λίστας των ακινήτων του Λονδίνου, των off shore, τις χρηματοδοτήσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ και τα δάνεια στα ελληνικά κόμματα.

Από το ΠΑΣΟΚ έχουν κατατεθεί 5 ερωτήσεις. Μεταξύ αυτών ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου για τις προεκλογικές εξαγγελίες και προγραμματικές δεσμεύσεις και του Ιωάννη Δριβελέγκα για την πρόσληψη της εταιρείας Lazard.

Πηγή: ΑΜΠΕ