Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο αδέλφια οι δράστες ληστείας σε βάρος 87χρονης – «Κλειδί» αστυνομικός εκτός υπηρεσίας

Η παρατηρητικότητα αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης οδήγησαν στην άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας 29 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κατά περίσταση δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, ο 34χρονος μπήκε στο σπίτι 87χρονης στην περιοχή του Τριλόφου, όπου, με την απειλή όπλου και σπρέι πιπεριού, καθώς και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Ακολούθως επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, όπου τον ανέμενε ο αδερφός του, κοντά στο σπίτι του θύματος, ωστόσο οι ύποπτες κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες στο σπίτι τους στην περιοχή της Τούμπας. Εκεί, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής, μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, στο σπίτι της 87χρονης βρέθηκε και το σπρέι πιπεριού των δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.