Skip to main content

Δίκη Φιλιππίδη: «Μου είπε να αποτρέψω μια καταγγελία» κατέθεσε ο Σπ. Μπιμπίλας

Στον εκρηκτικό χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη στάθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, στη συνέχεια της κατάθεσής του, σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του ηθοποιού.

«Ήταν τελειομανής. Ήθελε το καλύτερο αποτέλεσμα για την παράσταση. Γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε ο Καπετάνιος και κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι. Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου αντίθετες. Δεν ήλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμη ότι όταν είχαν δημοσιοποιηθεί οι καταγγελίες των Παπαχαραλάμπους- Δροσάκη- Αναστασοπούλου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ο κατηγορούμενος τον είχε καλέσει για να τον ρωτήσει εάν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του.

«Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά, μου είπε για τις επώνυμες ηθοποιούς. Με ρωτούσε για άλλες καταγγελίες αλλά εγώ δεν ήξερα. Μου είχε πει να αποτρέψω να τον καταγγείλει μια γυναίκα».

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φύλο;

Μάρτυρας: «Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι.

»Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγος.

»Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ, και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει».

naftemporiki.gr