Skip to main content

Μητροπολίτης Κοζάνης για τους βιασμούς: Σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσοστόμου, για τους βιασμούς, ήταν η σειρά του μητροπολίτη Σερβιών και Κοζάνης, Παύλου, να προκαλέσει, εξαπολύοντας επίθεση σε όσους στηρίζουν το δικαίωμα της άμβλωσης, αλλά και δικαιολογώντας εμμέσως τους βιασμούς. 

Μετά τη χθεσινή λειτουργία στον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά, αφού αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά των αμβλώσεων, ο μητροπολίτης σχολίασε πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους». Ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Πρόσθεσε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι εκτρώσεις, γιατί, όπως είπε, οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας παλιάνθρωπος τις βίαζε, ενώ τώρα κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις. 

«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952…αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα»  υποστήριξε ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ προσέθεσε πως «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί…και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας…13 και 14 ετών».