Skip to main content

Κακοποίηση γαϊδάρου στα Ιωάννινα: Ελεύθερος με όρους ο αντιδήμαρχος Ζίτσας – Τι είπε ο δικηγόρος του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας Ιωαννίνων, μετά την απολογία του για την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του γαϊδάρου.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μηνός και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του αντιδημάρχου, Δημήτρης Δήμος, ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, με τον κατηγορούμενο να το ανεβάζει στην καρότσα για να το μεταφέρει, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, είπε, για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

«Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας  το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμος.