Skip to main content

Δίκη Φιλιππίδη: «Η φίλη μου έζησε τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της»

Τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της έζησε στα χέρια του Πέτρου Φιλιππίδη η γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού της το 2014, μέσα στο αυτοκίνητο, όπως κατέθεσε στενή φίλη της.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήταν η πρώτη που είδε την φίλη της αμέσως μετά την απόπειρα βιασμού.

«Δεν ήξερα τι να κάνω για να τη βοηθήσω, να την ανακουφισω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιον τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτόν τον άνθρωπο» είπε η στενή φίλη της και περιέγραψε την ημέρα της καταγγελλόμενης απόπειρας βιασμού.

«Είχαμε κανονίσει την ημέρα του ραντεβού, μετά τη συνάντηση, να βρεθούμε για να πάμε μαζί στην παράσταση. Όντως, κατά τις 5-6, βρεθήκαμε και όταν την είδα, τρόμαξα. Η κοπέλα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό. Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση, δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μερες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε εναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να το πάθει αυτό». 

Μετά από ημέρες, η φίλη της της εκμυστηρεύτηκε ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον ηθοποιό, δέχτηκε μετά από επιμονή του να τη συνοδεύσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του.

«Την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, όπου αυτός έκλεισε τις ασφάλειες. Η Α άρχισε να φοβάται πολύ, δεν καταλάβαινε. Αυτός ξαφνικά άρχισε να τη θωπεύει, η Α δεν το φανταζόταν. Άνοιξε το παντελόνι του, την άρπαξε απο το σβέρκο και την πίεσε προς τα γεννητικά του όργανα. Αυτή τσίριζε, φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει, αυτός δεν σταματούσε, συνέχισε εμμονικά. Ήταν εγκλωβισμένη και δεν μπορούσε να κάνει οτιδήποτε να προστατεύσει τον εαυτό της, παρά μόνο να αντιστέκεται με όλη της τη δύναμη. Ενώ στην αρχή φαινόταν να τον εξιτάρει, σε κάποια στιγμή δεν ξέρω γιατί, εκνευρισμένος άνοιξε την πόρτα, την έβρισε και την πέταξε έξω…” είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι δεν παρότρυνε τη φίλη της να καταγγείλει το περιστατικό, διότι δεν γνώριζε αν ήταν ποινικό αδικημα.

«Ήταν μια σεξουαλικη επίθεση αποτρόπαια, που όμως δεν ξέραμε εκείνη την στιγμη πώς να το διαχειριστούμε, δεδομένου το ποιος ήταν ο δράστης… Αυτό που υπερίσχυε ήταν οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό στη ζωή και τη δουλειά της. Στη ζυγαριά μπήκε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί, να μην κάνει κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της…».

Στην αρχή της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση στον άνδρα που επιτέθηκε φραστικά χθες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, τον οποίο είδαν στην αίθουσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Σεπτεμβρίου με καταθέσεις μαρτύρων.

naftemporiki.gr