Skip to main content

Φιλιππίδης: Συνεχίζεται η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων

Με την κατάθεση στενού φίλου και συναδέλφου της γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο μάρτυρας, χαρακτηρίζοντας την φίλη του “συνεσταλμένη και ντροπαλή”, υποστήριξε 

πως έμαθε για την σεξουαλική επίθεση σε βάρος της ενάμισι χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2011, όταν πρωταγωνιστούσαν μαζί σε μια παράσταση.

“Γνωριστήκαμε το 2004 με την καταγγέλλουσα, ήμασταν συμφοιτητές στη δραματική σχολή. Τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από μια πρόβα πήγαμε για καφέ. Όταν καθίσαμε χτύπησε το τηλέφωνό της και σηκώθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δίκης μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου. Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο.

Την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατα της στην προσπάθειά της να φύγει. Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Ο Φιλιππίδης όταν της άνοιξε την πόρτα της είπε, “αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός”. 

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε διαβάσει κι “ένα χυδαίο μήνυμα που της είχε στείλει ο Φιλιππίδης. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με τον κατηγορούμενο, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι “είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα”.

Εισαγγελέας: Όταν σας τα είπε, τι αντίδραση είχατε;

Μάρτυρας: Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε. 

Εισαγγελέας: Τη ρωτήσατε γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε;

Μάρτυρας: Επέμενα ότι τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξεμπροστιάζουμε. Αυτή επέμενε ότι φοβόταν και ντρεπόταν και το είχε πει μόνο σε μια φίλη της. 

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.