Skip to main content

Δίκη Φιλιππίδη: Φραστική επίθεση έξω από τα δικαστήρια – «Μην τολμήσεις ξανά αληταρά»

Παρών και στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού. 

Με ιδιαίτερη προσοχή ο κατηγορούμενος ηθοποιός άκουγε τον πρώην σύντροφο της δεύτερης καταγγέλλουσας να καταθέτει για τα όσα φέρεται να έχει υποστεί στα χέρια του η κοπέλα που τον καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού το 2010.

Όπως είπε τότε ήταν σε σχέση μαζί της και πως μία μέρα μετά το περιστατικό είδε μελανιές στα πόδια της. Όταν τη ρώτησε του απάντησε ότι έγιναν από ένα χτύπημα και να μην δίνει σημασία.

“Μετά το συμβάν δεν είχαμε πλέον ερωτικές επαφές. Μετά από συζητήσεις, μου ανέφερε ότι δεν με βλέπει πλέον έτσι. Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές τηλεφωνικώς. Δυο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι την στρίμωξε και ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε”. 

Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης γιατί δεν κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της όταν είχε συμβεί, ο μάρτυρας ανέφερε ότι της πρότεινε να πάει στις Αρχές, όμως η ίδια φοβόταν διότι θα είχε πολλά εμπόδια.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, όταν άκουσε την περιγραφή της καταγγέλλουσας, “έπεσε από τα σύννεφα”. 

“Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφός μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία, θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της”. 

Νωρίτερα, κατά την ώρα που ο κατηγορούμενος προσερχόταν στο δικαστικό Μέγαρο, δέχτηκε φραστική επίθεση από ένα πολίτη, ο όποιος του ανέφερε “Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς”. Ο Π. Φιλιππίδης ωστόσο δεν αντέδρασε και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό. 

naftemporiki.gr