Skip to main content

Ρ. Πισπιρίγκου: Δεν αποπειράθηκα να σκοτώσω την Τζωρτζίνα

Κατηγορηματική ότι δεν επιχείρησε να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα, εμφανίστηκε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 9χρονης τον Απρίλιο του 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, όταν το παιδί υπέστη την σοβαρή ανακοπή που οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια και την άφησε τετραπληγική.

Κατά την 4ωρη απολογία της, η 33ρινη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο, “απάντησε με τρόπο αναλυτικό, σαφή και ξεκάθαρο, δίνοντας διευκρινίσεις για το χρόνο των συμβάντων». 

Η Πισπιρίγκου στο 8σελιδο υπόμνημά της περιγράφει αναλυτικά τα περιστατικά που, όπως λέει, κατέστησαν την Τζωρτζινα τετραπληγική. «Το περιστατικό που εξετάζετε έχει λάβει χώρα σε μία περίοδο που το παιδί μου είχε πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον και, εάν είχε κάνει οποιοσδήποτε κάποια εχθρική ενέργεια εναντίον του, είναι σίγουρο ότι θα το είχε αναφέρει. Τις ενοχλήσεις και τα συμπτώματα που ένιωθε τα περιέγραψε επανειλημμένα η ίδια η Τζωρτζίνα μου στους γιατρούς», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη, γύρω στις 6 το πρωί, στις 8 Απριλίου του 2021 και ενώ η ίδια κοιμόταν μαζί με τη Τζωρτζίνα διαπίστωσε ότι το παιδί έτρεμε. Τότε το παιδί τη ρώτησε: «μαμά τι έχω; Γιατί τρέμω;» «Εγώ τη ρώτησα αν είδε κάποιον εφιάλτη και μου απάντησε ότι είχε δει στο όνειρό της τον μπαμπά της να μου φωνάζει», πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης ότι το παιδί επέμενε να πάει στο γιατρό και έτσι αποφάσισαν να το πάνε στο Καραμαδάνειο, όπου έγιναν όλες οι εξετάσεις και δεν βρέθηκε τίποτε ύποπτο. Την επόμενη ημέρα, ενημερώθηκε, όπως λέει, ότι το παιδί θα έπαιρνε εξιτήριο.

«Πριν προλάβουμε καλά καλά να ετοιμαστούμε, η Τζωρτζίνα μου έκανε εμετό και εγώ τους ενημέρωσα σχετικά και εκδήλωσα  την ανησυχία μου για τον λόγο ότι δεν είχε διαγνωστεί το πρόβλημα υγείας που είχε το παιδί μου και δεν ήξερα τι θα έκανα σε περίπτωση που συνέβαινε ανάλογο επεισόδιο στο σπίτι», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο υπόμνημά της αναφέρει πως πέρασε εκείνη η ημέρα, με το παιδί να παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα στην υγεία του, με τους γιατρούς να αποφαίνονται ότι η μικρή είχε γαστρεντερίτιδα, ενώ αργότερα το βράδυ της 10ης Απριλίου οι γιατροί διέγνωσαν στη Τζωρτζίνα συμπτώματα βρογχοπνευμονίας.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι της 11ης Απριλίου, σύμφωνα πάντα με την Ρούλα Πισπιρίγκου, είδε την Τζωρτζίνα να σηκώνεται από το κρεββάτι και να πέφτει προς τα πίσω, βγάζοντας έναν ήχο. Τότε εκείνη φώναξε τους γιατρούς λέγοντας: «μπείτε μέσα γιατί το παιδί μου κάτι έπαθε». Οι γιατροί έδωσαν μάχη, όπως λέει η κατηγορουμένη, ακούγοντας φωνές και χειροκροτήματα. «Τότε βγήκε μία γιατρός, κλαίγοντας και μας είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ανακοπή αλλά κατάφεραν να την επαναφέρουν και πρέπει να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Ρίου».

Η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε τελικά στο Ρίο.

«Επαναλαμβάνω το προφανές» καταλήγει η Ρούλα Πισπιρίγκου «ότι αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη κατηγορία».

naftemporiki.gr