Skip to main content

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Διαδοχικές είναι την Τρίτη οι πυρκαγιές ανά τη χώρα. Νέα μέτωπα ξέσπασαν σε Αττική και Ηλεία.

Συγκεκριμένα, χαμηλή βλάστηση φλέγεται από τις 17:20 στην Πεντέλη, στην περιοχή Βαγιάτι, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις: 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό κι ένα άλλο του Ελληνικού Στρατού), 78 πυροσβέστες (οι 28 Ρουμάνοι), πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι τώρα ψηλά στο βουνό, μακριά από κατοικημένη περιοχή, ώστε το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, η φωτιά κινείται ανατολικά προς Ντράφι. Πρόκειται για δύσκολη πυρκαγιά, είπε, ωστόσο οι δυνάμεις θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την ελέγξουν. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούν τις οδηγίες των Αρχών. «Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική κι έχουμε καλέσει οχήματα και από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν. Προσπαθούμε να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή» εξήγησε.

Ήδη ενεργοποιήθηκε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων, ενώ με εντολή του αρχηγού ΠΣ, Αλ. Ράπανου σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Στο μεταξύ, από νωρίς το απόγευμα καίγεται και αγροτοδασική έκταση στο Μαρκόπουλο του δήμου Πηνειού Ηλείας. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα.

Και για αύριο, Τετάρτη, ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός.