Skip to main content

Απομακρύνσεις προσωπικού για το πάρτι στον Κορυδαλλό -«Δεν έγινε στο κελί του Λιγνάδη»

Σε άμεση  απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού προχωράει ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου μετά την αναπαραγωγή βίντεο στα social media από γλέντι που φέρεται να έγινε στο κελί του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Κορυδαλλού.  

 Στο βίντεο, μέσα από κελί δείχνει κρατούμενους να παίζουν μπουζούκι και να διασκεδάζουν, με Τσιτσάνη και το «Έιμαι της Γερακίνας γιος» με το υλικό να «ανεβαίνει» στα social media από κάποιον από τους συνδαιτημόνες.

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΓΓ προχώρησε στη λήψη άμεσων πειθαρχικών μέτρων 

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε:

»1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

»2. Άμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

»3. Άμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

»Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».

 Ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη, διέψευσε ότι το βίντεο αφορά τον πελάτη του και απειλέι με μηνύσεις.