Skip to main content

Τσεχία: Μαχητικά αεροσκάφη της θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Σλοβακίας από Σεπτέμβριο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μαχητικά αεροσκάφη της Τσεχίας θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Σλοβακίας από τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε σήμερα ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

Η Σλοβακία ζήτησε από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ να περιπολούν στον εναέριο χώρο της, καθώς αποφάσισε να καθηλώσει τα ρωσικής κατασκευής μαχητικά MiG-29 που διαθέτει και τα οποία είναι ενδεχόμενο να παραδοθούν στη γειτονική Ουκρανία, για να βοηθήσουν το Κίεβο στην μάχη που δίνει η χώρα κατά της ρωσικής εισβολής.

«Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα εκεί, η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα το εγκρίνει» δήλωσε ο Φιάλα σε μία τηλεοπτική συζήτηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του Έντουαρντ Χέγκερ.

Η Σλοβακία παρήγγειλε μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ το 2018. Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένονταν να παραδοθούν μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ενώ η παράδοσή τους θα ολοκληρώνονταν το 2023.

Ωστόσο, τώρα, οι παραδόσεις αναμένεται ότι θα γίνουν το 2024.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.