Skip to main content

Χρυσή Αυγή: Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας άνοιξε η αυλαία της δίκης σε δεύτερο βαθμό

Κάτω από ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας άρχισε η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Παρόντες οι επτά από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους.

Συγκεκριμένα, στην δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής: Χρήστος Παππάς, Ιω. Λαγός, Παν. Ηλιοπουλος και ο Αντ. Γρέγος. Μεταξύ των καταδικασθέντων που δεν έχουν προσέλθει αν και κρατούμενοι είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκος, ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, , ο Γιώργος Γερμενής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Απών και ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Μάγδα Φύσσα: «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα»

Στις 9 το πρωί μπήκε στη δικαστική αίθουσα η Μάγδα Φύσσα. Προσερχόμενη δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θέλουμε το ίδιο αποτελέσμα όπως πρωτόδικα. Καταδίκη». Παρούσα είναι και η βουλευτής Λιάνα Κανέλη, αλλά και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί το δικαστήριο ανέβηκε στην έδρα, ωστόσο διέκοψε μετά από λίγο, λόγω της απουσίας πολλών συνηγόρων οι οποίοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το δικαστικό Μέγαρο εξαιτίας των διαδηλώσεων. 

Συγκεντρώσεις και κλειστοί δρόμοι

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο Αθηνών έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία από το πρωί λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί από διάφορους φορείς και οργανώσεις.

Ειδικότερα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη κάθοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και πραγματοποιεί εκτροπή των οχημάτων στο ύψος της Πανόρμου, ενώ κλειστές είναι και οι οδοί Κ. Λουκάρεως και Δέγλερη.

naftemporiki.gr