Skip to main content

Διεκόπη για τις 6 Μαρτίου η δίκη για την υπόθεση Siemens

Άρχισε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Ωστόσο, η δίκη διακόπηκε για τις 6 Μαρτίου καθώς μέλος της έδρας κατέθεσε δήλωση αποχής λόγω κωλύματος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της έδρας «δεν είναι δυνατόν να συγκροτηθεί το δικαστήριο λόγω της δήλωσης αποχής και δεν είναι γνωστό αν μπορεί να αρθεί η αδυναμία αυτή εντός της ημέρας». Ο ίδιος εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του «για την ταλαιπωρία»

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από δικηγόρους, μάρτυρες και κατηγορουμένους απόντες ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που εκπροσωπείται από δικηγόρο και ο Χρήστος Καραβέλας που καταζητείται εδώ και χρόνια, ενώ παρόντες ήταν οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Ηλίας Γεωργίου.

Στο δικαστήριο δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας αποκατάσταση της ηθικής βλάβης με ικανοποίηση 5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», με δικηγόρο του σωματείου τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

naftemporiki.gr