Skip to main content

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη βόρεια Εύβοια

Το Λιμεναρχείο Αιδηψού επισκέφθηκε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος, στο πλαίσιο της μετάβασής του στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ, στη βόρεια Εύβοια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Χαλκίδος Ιστιαίας και Β. Σποράδων κκ Χρυσόστομο, και Φθιώτιδος κκ Συμεών, συνεχάρη τον Λιμενάρχη Αιδηψού Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Σωτήρη  Δανίκα και όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Β. Ευβοίας για τη συνεισφορά τους στη διάσωση και μεταφορά από θαλάσσης χιλιάδων πολιτών κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών τον Αύγουστο του 2021.

Ο κ. Ιερώνυμος ενημερώθηκε για την περιοχή ευθύνης του Λιμεναρχείου Αιδηψού, τους τομείς αστυνόμευσης, την κίνηση επιβατών και οχημάτων στις πορθμειακές γραμμές Αρκίτσας- Αιδηψού και Αγιοκάμπου – Γλύφας,  την αλιεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες και γενικά τις δραστηριότητες στη θάλασσα.

Αναφερόμενος στη παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ζήτησε την αυξημένη προσοχή όλων και τη λήψη κάθε ενέργειας για καθαρές θάλασσες και ακτές.

Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης ο Λιμενάρχης Αιδηψού επέδωσε στον Μακαριότατο τον θυρεό της Υπηρεσίας.