Skip to main content

Πάτρα: «Για την κεταμίνη υπάρχει μια παρεξήγηση, σε όσα ακούγονται» λέει καθηγήτρια του ΑΠΘ

Ενώ, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, προσπαθεί να εντοπίσει «τις διαφορές της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο από τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα» όπως έχει δηλώσει, η  αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη ξεκαθαρίζει τι ισχύει με την ουσία που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως», ανέφερε στο Mega, με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας , ότι η φαρμακευτική ουσία που εντοπίστηκε στο κοριτσάκι ήταν «φαρμακευτική».

«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης» τόνισε η Χρύσα Σαρδέλη στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, αυτό αφορά και στην κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σαρδέλη.

Να σημειωθεί ό  οι εξειδικευμένες τοξικολογικές εξετάσεις παραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο του  ΑΠΘ.