Skip to main content

Λάθος οι πίνακες του νέου ΟΑΕΔ, για το πρόγραμμα απασχόλησης 25.000 ανέργων

Σε «μηχανογραφικό σφάλμα της αναδόχου εταιρείας», αποδίδει ο νέος ΟΑΕΔ – πλέον ΔΥΠΑ – την δημοσίευση λάθος προσωρινών πινάκων για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης 25.000 ανέργων, για 8 μήνες.

Όπως έκανε γνωστό η ίδια η διοίκηση της ΔΥΠΑ οι πίνακες που αναρτήθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη, περιείχαν ωφελούμενους προηγούμενων προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης (την περίοδο 2017-2020) οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση, ενώ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ. Ωστόσο, η ανάδοχος εταιρία που ολοκλήρωσε την επεξεργασία των πινάκων, τους συμπεριέλαβε.

Όπως επισημαίνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) το λάθος οφείλεται σε «μηχανογραφικό σφάλμα της αναδόχου εταιρείας», αν και στην επίσημη ανακοίνωση της περασμένης Πέμπτης αναγραφόταν χαρακτηριστικά ότι «η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης».

Τελικά σήμερα, Τρίτη, όπως γνωστοποίησε η ΔΥΠΑ αναρτήθηκαν οι νέοι, διορθωμένοι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων.

Λόγω του λάθους με τους πίνακες, άλλαξε και ο χρόνος υποβολής αιτιολογημένων ενστάσεων, (με τα τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα), που θα μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00 έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 14:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.oaed.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΔΥΠΑ.

Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 14:00, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.