Skip to main content

Ερντογάν: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τετραμερή για τη Συρία

Πλήρης συμφωνία για τη συνάντηση κορυφής στις 5 Μαρτίου με τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για τη σύγκρουση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, δεν υπάρχει, τόνισε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας ωστόσο ανοιχρό το ενδεχόμενο να συναντηθεί την ημέρα εκείνη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν υπάρχει ακόμη πλήρης συμφωνία μεταξύ του Μακρόν της Μέρκελ και του Πούτιν», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος έχουν ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο να σταματήσει τη σύγκρουση, καθώς ανησυχούν για την ανθρωπιστική κατάσταση.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πιέζουν για την ανακατάληψη της Ιντλίμπ, του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών, έπειτα από εννέα χρόνια εμφυλίου πολέμου. Σχεδόν ένα εκατομμύριο Σύροι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως μια ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη να μεταβεί αύριο στην Τουρκία για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP