Skip to main content

Πέτρος Φιλιππίδης: Ξεκινά σήμερα η δίκη

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης για να λογοδοτήσει ενώπιον του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας για τις κατηγορίες του βιασμού κατά εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.

Άγνωστο παραμένει αν ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Ιούλιο του 2021, θα εμφανιστεί σήμερα στο ακροατήριο, καθως  από την πλευρά της υπεράσπισής του έχει ανακοινωθεί δημοσίως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Όμως ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τόσο η πλευρά των καταγγελλουσών προτίθεται να προτείνει επιπλέον μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι πασίγνωστες ηθοποιοί, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Λένα Δροσάκη, αλλά και η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη προτίθεται να προτείνει μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι 15. Όμως ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τόσο η πλευρά των καταγγελλουσών προτίθεται να προτείνει επιπλέον μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι πασίγνωστες ηθοποιοί, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Λένα Δροσάκη, αλλά και η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη προτίθεται να προτείνει μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η εμπλοκή του Πέτρου Φιλιππίδη με τη δικαιοσύνη ξεκίνησε στις αρχές του 2021, όταν άρχισαν οι πρώτες καταγγελίες για παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη είχαν υποβάλει έγγραφες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Το αδίκημα όμως είχε παραγραφεί.

Κατά την εισαγγελική έρευνα που διενεργούσε  η εισαγγελία για το metoo έφθασαν καταγγελίες τριών γυναικών που είχαν κάνει στο ΣΕΗ. 

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ηθοποιού ποινική δίωξη για βιασμό κατ εξακολούθηση το 2008, και δύο απόπειρες το 2010 και το 2014.

Στις έγγραφες εξηγήσεις του στον εισαγγελέα αλλά και στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.

«Ουδέποτε προέβην σε ουδεμίαν πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία», είχε αναφέρει στο υπόμνημά του προς τις εισαγγελικές αρχές, ενώ στην απολογία του είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς», και για «μανία εκδίκησης» των γυναικών. Για την πρώτη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι είχε αρρωστημένη εμμονή μαζί του, ενώ για τις άλλες δύο έχει πει ότι είχαν συναινετικές σεξουαλικές επαφές.

Το βούλευμα 

Το βούλευμα ήταν καταπελτηε. Οι δικαστές υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση ανέφεραν ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο naftemporiki.gr