Skip to main content

Euroferry Olympia: Στην Κέρκυρα ο 21χρονος- Τα πρώτα λόγια του διασωθέντα

Στη μαρίνα Γουβιών της Κέρκυρας- καθώς είναι σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο- έφτασε ο 21χρονος Λευκορώσος που νωρίτερα εντοπίστηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia και απεγκλωβίστηκε.

Η διάσωση του 21χρονου μετά από 50 ώρες μετά την πυρκαγιά στο πλοίο, ανανεώνει τις ελπίδες ότι θα βρεθούν και άλλοι επιβάτες ζωντανοί. Ο ίδιος ανέφερε ότι άκουγε από το σημείο που βρισκόταν φωνές επιβατών.

Ο 21χρονος έφθασε με πλωτό ασθενοφόρο στην Κέρκυρα και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού. Η γενική του κατάσταση φαίνεται καλή, καθώς κατέβηκε μόνος από το πλοίο με σκάλα.  

Η πρώτη λέξη του 21χρονου όταν διασώθηκε ήταν «Είμαι ζωντανός. Ζω;». Κατά την άφιξή του δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ωστόσο, φαινόταν ευδιάθετος και, όπως είπε, είναι καλά. 

Το όνομα του ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.

Στο μεταξύ, το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας. ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Στο Πρίντζεζι αποβιβάσθηκαν 48 διασωθέντες

Στο λιμάνι του Πρίντζεζι έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί, 48 διασωθέντες από το ναυάγιο του Euroferry Οlimpia. Τους μετέφερε στην Ιταλία, το πλοίο Florencia, το οποίο ανήκει, επίσης, στην εταιρία Grimaldi.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες.

Όλοι τους, υπογράμμισαν ότι η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική, και ότι «το σημαντικότερο, αυτή την στιγμή, είναι το ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτή την δοκιμασία».

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ