Skip to main content

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Περάματος, Αν. Πανταζή

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών το αίτημα αποφυλάκισης που είχε υποβάλει ο καταδικασθείς ως μέλος της Χρυσής Αυγής σε 10 χρόνια ποινή κάθειρξης, Αναστάσιος Πανταζής.

Ο Αναστάσιος Πανταζής επικαλέστηκε λόγους υγείας για την αποφυλάκισή του, αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέλη της οικογένειάς του. Επιπλέον, όπως είπε η υπεράσπισή του, σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται το απαιτούμενο διαστημα για να καταθέσει αίτηση για υφ’όρων απόλυση, πριν ξεκινήσει η δίκη στο Εφετείο. «Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» υποστήριξε ο συνήγορος Δημ. Γκαβέλας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειάς του με αγωγή, ενώ τα ζητήματα της οικογένειάς του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».

Μάρτυρας στο δικαστήριο κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία εργάζεται ο καταδικασθείς. «Η οικογένειά του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται» ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο Αν. Πανταζής καταδικάστηκε ως πυρηνάρχης Περάματος και εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.