Skip to main content

Προς παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η παράταση θα δοθεί παράταση στους πολίτες προκειμένου να κάνουν την τρίτη δόση και να ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους, ώστε να μη θεωρουνται ανεμβολίαστοι μέχρι την χορήγηση της αναμνηστικης δοσης.

Να σημειωθεί επίσης ότι στις 13.00 συνεδριάζει η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να αποφασίσει για την παράταση ή μη των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, λέγοντας πως τώρα βλέπουμε τον σκληρό δείκτη των θανάτων από την κορύφωση του κύματος στις αρχές Ιανουαρίου.

«Από τα στοιχεία των νοσηλειών φαίνεται πως είμαστε στο 80-20% με την Όμικρον να επικρατεί. Αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι επειδή η παραλλαγή Όμικρον έχει μικρότερο δείκτη νοσηρότητας. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν από την επόμενη εβδομάδα οι σκληροί δείκτες να εξορθολογιστούν», πρόσθεσε.

 naftemporiki.gr