Skip to main content

Μ. Θεμιστοκλέους: Κανονικά από 17/1 τα πρόστιμα στους άνω των 60 για τον εμβολιασμό

Καμία παράταση δεν θα δοθεί στην επιβολή του πρόστιμου στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του covid-19, σύμφωνα με τον  γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο κ. Θεμιστοκλέους  ανέφερε πως τα πρόστιμα θα επιβάλλονται κανονικά από τη Δευτέρα  17 Ιανουαρίου, όπως είχε προαναγγελθεί. 

«Όσο δεν εμβολιάζονται κάθε μήνα θα επιβάλλεται πρόστιμο» επανέλαβε, σημειώνοντας ότι «Η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 50 είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά να ολοκληρώσουμε πρώτα το μέτρο αυτό και θα δούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας αν χρειαστεί να κατεβούμε ηλικιακό όριο». 

Εκτίμησε ότι υπολογίζονται στις 210.000 οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους όσος δηλαδή είναι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς εμβολιασμό, διαβεβαιώνοντας ότι θα τους δοθεί απολυτή προτεραιότητα. 

Παράλληλα, τόνισε ότι άλλοι 170.000 πολίτες άνω των 60 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Στα παιδιά θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και μετά την παρέλευση του επταμήνου

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των παιδιών ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι «Στα παιδιά θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και μετά την παρέλευση του επταμήνου», συμπληρώνοντας ότι «Χθες ανοίξαμε γύρω 7.000 ραντεβού στις καινούργιες εμβολιαστικής γραμμές στο Παίδων Πεντέλης. Από χθες το βράδυ έχουν κλειστεί τα 2.000 ραντεβού άρα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και στην Αττική».