Skip to main content

Κ. Καραμανλής: Καμία αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ – Μικρές οι αυξήσεις στα διόδια

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ενώ όσον αφορά τα διόδια επισήμανε ότι οι αυξήσεις είναι πολύ μικρές και προσαρμόζονται ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων και την ενεργειακή κρίση ο κ. Καραμανλής δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: «Όλα αυτά τα μέτρα στήριξης τα παίρνει μία κεντροδεξιά κυβέρνηση, δεν τα παίρνει μία αριστερή κυβέρνηση». Σημείωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση στήριξε την οικονομία στην υγειονομική κρίση με 42 δισ. ευρώ, τα οποία σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγαν μόνο σε λίγες επιχειρήσεις». «Πάμε να στηρίξουμε το μέσο νοικοκυριό και τα χρήματα που έχει δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο μέσο νοικοκυριό και τη μέση επιχείρηση, δεν έχουν δοθεί σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Στάθηκε δε, στην οικονομική αλλά και κοινωνική διάσταση των έργων υποδομών. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα, που ξεμπλοκάρουν, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο Ε65 και το Πάτρα – Πύργος, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα τρία χρόνια. «Όλα αυτά τα έργα έχουν και κοινωνική διάσταση», τόνισε.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δρομολογούνται έργα ύψους 13 δισ. ευρώ, έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί τα 3,2 δισ ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε δημοπρατήσει έργα ύψους 5,5 δισ. ευρώ. «Αυτό σημαίνει διάχυση της ανάπτυξης, σημαίνει θέσεις εργασίας, σημαίνει ότι και άλλες επιχειρήσεις θα ευνοηθούν, όχι μόνο οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες» είπε.