Skip to main content

Στο αρχείο λόγω παραγραφής οι καταγγελίες Μπεκατώρου

Στο αρχείο, όπως αναμενόταν, τέθηκαν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου περί βιασμού της από μεγαλοπαράγοντα της Ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση αρχειοθέτησε τη δικογραφία, καθώς τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί.

Στην καταθεσή της η ολυμπιονίκης είχε αναφερθεί σε ακόμα δύο αθλήτριες που είχαν υποστεί λεκτική παρενόχληση, οι οποίες ωστόσο δεν εκλήθησαν καν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν, καθώς και αυτό το αδίκημα έχει παραγραφεί, ενώ είχε καταγγείλει και βιασμό μιας συναθλήτριάς της, όταν ήταν 11 χρόνων, κάτι που οδήγησε στην προφυλάκιση του προπονητή της.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του ο πατέρας της 11χρονης τότε αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας.

Έτσι, ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

naftemporiki.gr